Workshop Basiskennis Fotografie

!!! Vanwege het succes van de meerdaagse fotografie cursus Basiskennis Fotografie is deze workshop komen te vervallen!!!

De workshop Basiskennis Fotografie is voor iedereen die een spiegelreflex, hybride of een bridge camera heeft en niet weet hoe je deze moet instellen en/of optimaal kan gebruiken. Het komt er op neer dat je de meeste functies op de automaatstand hebt staan en eigenlijk niet het maximale uit je camera weet te halen. Best zonde!!

Het fotograferen in de automaatstand gaat soms goed maar vaak weet de camera niet precies wat jij wilt fotograferen en gaat het fout. Fout in de zin dat je de keuzes die gemaakt kunnen worden aan de camera overlaat.

De foto's hebben een verkeerde kleurtint, de foto's zijn niet op de juiste plek scherp, de foto's zijn te donker of te licht, er zit te veel of te weinig beweging in de foto's, om maar een paar voorbeelden te noemen die we vaak horen. Het wordt tijd om je camera onder controle te krijgen en optimaal te gaan gebruiken om zo betere foto's te maken. Daar heb je uiteindelijk je camera voor gekocht!

Herken je wat hierboven omschreven staat dan is deze workshop basiskennis fotografie precies wat je zoekt. Na de workshop weet je niet alleen hoe je de camera in kan stellen maar ook hoe en wanneer je bepaalde instellingen moet toe passen. In deze workshop worden de basisbegrippen uit de (digitale) fotografie besproken. De onderdelen die we tijdens de workshop bespreken zijn onder andere;

  •  Diafragma - de scherpte/diepte in een foto,
  •  Sluitertijd - wel of geen beweging in een foto,
  •  ISO waarden - de lichtgevoeligheid van de sensor,
  •  Belichting - correcte belichting, over en onderbelichting,
  •  Histogram - meer duidelijkheid over belichting,
  •  Witbalans - voorkom verkeerde kleurtinten,
  •  Scherpstellen - zorgen dat de foto op het juiste punt scherp is,
  •  Compositie - beeld opbouw van de foto's.


Vanwege de velefotografie en drone opdrachten zijn de fotografie cursussen momenteel gestopt.

De basisbegrippen gaan we aan de hand van voorbeelden aan jullie uitleggen, maar we gaan ook eea in de praktijk brengen. Een gedeelte doen we binnen maar na de lunch gaan we naar buiten om een aantal onderdelen in de praktijk te brengen om zo te laten zien wat de verschillen en/of effecten zijn van bepaalde instellingen.

De duur van de workshop is 1 dag van 10.00u tot 15.30u. De fotografie workshops worden gegeven in de fotostudio in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard, Zuid-Holland).

Prijs per persoon: EUR 90,00 (incl. BTW) en is inclusief naslagwerk, lunch en koffie/thee/frisdrank.

De groep bestaat uit maximaal vier personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is. De minimaal aantal deelnemers is 3 personen.
Ook deelnemen aan een workshop, ga dan naar deze pagina om de agenda te bekijken en/of je in te schrijven. 

 TIP; Bent u voornemens de workshop Basiskennis Fotografie en later de vervolgcursus Fotografie te doen adviseer ik u de Combi Workshop/Cursus Basiskennis Fotografie te doen!

Ter info; De workshops worden gegeven op de derde verdieping van ons pand en er is geen lift aanwezig.

Copyright 2006/2023 Vivo Fotografie & Drone Inspecties - All Rights Reserved