Web Creator
Vivo Fotografie

Workshop Basiskennis Fotografie

De workshop Basiskennis Fotografie is voor iedereen die een digitale spiegelreflex camera, systeem camera, hybride of bridge camera heeft en deze nog niet optimaal weet te gebruiken. Je weet onder andere niet hoe je in de manual stand "M" moet fotograferen en je gebruikt de camera nog steeds in de volledige automaat stand.

Het fotograferen in de automaat stand gaat soms goed, maar heel vaak weet de camera niet wat jij wil en gaat het fout. De foto's hebben te veel of te weinig scherpte/diepte, er zit te veel of te weinig beweging in de foto's, de foto's zijn op de verkeerde plaats scherp, de foto's zijn over of onder belicht, de foto's hebben een verkeerde kleurtint, om maar een paar voorbeelden te noemen die wij vaak horen. Het wordt tijd om de camera onder controle te krijgen en deze optimaal te gaan gebruiken.


Dan is deze workshop basiskennis fotografie precies wat je zoekt. Na de workshop weet je niet alleen hoe je de camera in kan stellen maar ook hoe en wanneer je bepaalde instellingen moet toe passen.

In deze workshop worden de basisbegrippen uit de (digitale) fotografie behandeld. De onderdelen die we tijdens de workshop bespreken zijn onder andere;

* Diafragma - de scherpte/diepte in een foto,
* Sluitertijd - wel of geen beweging in een foto,
* ISO waarden - de lichtgevoeligheid van de sensor,
* Belichting - correcte belichting, over en onderbelichting,
* Histogram - meer duidelijkheid over belichting,
* Witbalans - voorkom verkeerde kleurtinten,
* Scherpstellen - zorgen dat de foto op het juiste punt scherp is,
* Compositie - beeld opbouw van de foto's,
* In de loop van de middag gaan we naar buiten om eea aan theorie in de praktijk te brengen.

De duur van de workshop is 1 dag van 10.00u tot 16.00u. De fotografie workshops worden gegeven in de fotostudio in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard, Zuid-Holland).

Prijs per persoon: EUR 85,00 (incl. BTW) en is inclusief naslagwerk, lunch en koffie/thee/frisdrank. Schrijf je 2 personen of meer in krijgen jullie 10% korting op de betreffende workshop.

De groep bestaat uit maximaal vijf personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is. De minimaal aantal deelnemers is 3 personen, dus een workshop gaat vrijwel altijd door.

Ook deelnemen aan een workshop, ga dan naar deze pagina om de agenda te bekijken en/of je in te schrijven. 

FOLLOW US