Workshop Nachtfotografie


Vanwege de velefotografie en drone opdrachten zijn de fotografie cursussen momenteel gestopt.

De workshop Nachtfotografie is een praktijkgerichte fotografie workshop die net als onze andere fotografie workshops in kleine groepen wordt gegeven zodat er veel persoonlijke aandacht is voor iedereen. De workshops plannen we in de maanden januari, februari en maart van een jaar vanwege de veelal heldere avonden. Uiteraard kunnen we op verzoek ook in andere maanden deze workshop geven, neem daarvoor contact met ons op.

We starten de workshop met een theoretische gedeelte van ca 1 uur en gaan daarna naar Rotterdam om daar de theorie in de praktijk te brengen. In de workshop nachtfotografie komen ieder geval onderstaande onderwerpen aan bod;

  • Camera instellingen,
  • Het krijgen van lichtstrepen dmv de sluitertijd,
  • Het krijgen stervorming rond lichtbronnen,
  • Instellen van witbalans, Instellen van ISO waarden,
  • Scherpstellen in het donker,
  • Welke lenzen te gebruiken,
  • Het voorkomen van lensflare,
  • Compositie - beeld opbouw van de foto's.

Om deel te nemen aan de workshop moet je in het bezit zijn van een camera die je handmatig kunt instellen zoals een spiegelreflex, hybride en/of een systeem camera. Als je twijfel of je camera geschikt is kan je het ons altijd vragen per e-mail.

Het is belangrijk dat je een (stevig) statief gebruikt tijdens nachtfotografie dus ook tijdens deze workshop. Heb je geen statief tot je beschikking kan je er een huren voor 10euro. Geef aan dat je een statief wilt huren in het aanmeldformulier in het veld "opmerkingen". Heb je een afstandsbediening bij je camera neem deze dan ook zeker mee. Een bediening via je mobiel dmv een app is ook prima, maar zorg dat je vooraf weet hoe je de toestellen met elkaar kunt "connecten" (wat veelal via Bluetooth of Wifi gebeurt). Zorg dat je batterijen zijn opgeladen en vergeet ze vooral niet mee te nemen. Ondanks dat we niet echt de nacht in gaan maar in de avond bezig zijn is het raadzaam om je warm aan te kleden en warme sokken/schoenen aan te doen.

Minimaal aantal deelnemers is 3 personen en maximaal is 5 zodat er veel persoonlijke aandacht is.
Prijs per persoon: EUR 95,00 (incl. BTW) en is inclusief koffie/thee/frisdrank.

Ook deelnemen aan een workshop, ga dan naar deze pagina om de agenda te bekijken en/of je in te schrijven. 

 Ter info; De workshops worden gegeven op de derde verdieping van het pand en er is geen lift aanwezig.

Copyright 2006/2023 Vivo Fotografie & Drone Inspecties - All Rights Reserved