Mobirise Website Generator
Richard Vivo uit Oud Beijerland

Richard Vivo

In 1969 geboren te Rotterdam. Een geweldige stad, waar ik vanaf mijn 16e met een analoge camera doorheen trok om van alles te fotograferen.

Mijn aandacht ging vooral uit naar stadse omgevingen, havens, nachtfotografie en alles wat deze wereldstad te bieden heeft. De hobby en passie voor fotografie zette ik later bij diverse werkgevers voort, ondanks dat het toen mijn werk niet was. Maar als er wat te fotograferen is, dan pak ik het graag aan.

Vanwege de overstap van analoge naar digitale fotografie besloot ik naar de Fotovakschool te gaan. Daar werd ik ook nog eens besmet met studiofotografie. Vrijwel gelijktijdig kreeg ik de mogelijkheid om een ruimte te huren, waar ik zelfstandig kon starten met studiofotografie.

Niet veel later werd ik door instanties en bedrijven benaderd met de vraag of ik voor hen fotoreportages wilde maken.

Het was juni 2008 en ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Eerste instantie als RAVivo Fotografie, maar omdat die naam niet lekker bekte, heb ik deze later naar Vivo Fotografie gewijzigd. De grote diversiteit aan bedrijven waarvoor ik fotoreportages mag maken, geeft mij en Vivo Fotografie een enorme boost. De eerder opgedane ervaringen kwamen hierbij goed van pas.  

Fotograaf Richard Vivo
Richard Vivo in National GeographicInmiddels gaf ik ook diverse fotografie workshops voor bedrijven. Later ben ik ook workshops gaan organiseren voor particulieren. Omdat ik iedereen voldoende aandacht wil geven, geef ik de fotografie workshops aan kleine gezelschappen. Leuke dagen; want hier nemen mensen aan deel met dezelfde passie. 

Sinds 2008 heeft fotografie voor mij een steeds meer zakelijke karakter gekregen, maar fotografie blijft voor mij naast het zakelijke ook nog steeds een hobby. Zo houd ik met ook veel bezig met modelfotografie, veelal in m'n studio, die sinds 2011 in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard, Zuid-Holland) te vinden is.

Daarnaast trek ik er graag op uit met mijn partner Nicole om "ergens" foto's te gaan maken. Dat is uiteraard in Nederland, maar ook veel in het buitenland waar we vooral de "natuur en wildlife omgevingen" opzoeken. Deze foto's zijn bij National Geographic ook opgevallen want al eerder werd er een foto van mij gekozen als foto van de maand. En nu precies 10 jaar later werd ik begin 2017 benaderd door National Geopraphic voor het aanleveren van een foto voor de kalender van 2018. En daar ben ik uiteraard zeer trots op!

Bedankt voor je interesse en voor het bezoeken van de website en wellicht gaan we elkaar nog eens ontmoeten!

Groet Richard Vivo

FOLLOW US